Barion Pixel
CSATLAKOZZ TE IS A FÖLD NAPJA KAMPÁNYUNKHOZ 🌍🌱 A 20% KEDVEZMÉNYÉRT ÁPRILIS 12-22 KÖZÖTT! I KUPONKÓD: ZOLDHET20 🌿
CSATLAKOZZ TE IS A FÖLD NAPJA KAMPÁNYUNKHOZ 🌍🌱 A 20% KEDVEZMÉNYÉRT ÁPRILIS 12-22 KÖZÖTT! I KUPONKÓD: ZOLDHET20 🌿

Miért ne használj parfümös tusfürdőt az intim területeken?

Sokan használnak illatos tusfürdőket és testápolókat, hogy frissnek és illatosnak érezzék magukat. Azonban fontos tudni, hogy ezek az illatos kozmetikumok káros hatással lehetnek az intim területre, különösen a nők számára. Ebben a blogposztban megvizsgáljuk, hogy miért káros a parfümös tusfürdő használata az intim területeken.

🌸 Az intim terület és a bőr pH-ja

Az intim terület és a bőr pH-ja különbözik az egész test más részeinél. Az intim területen a pH értéke alacsonyabb, mint máshol, és ez a pH-változás segít megvédeni a területet a fertőzésektől és a baktériumoktól. Az illatos tusfürdők és testápolók azonban megváltoztathatják a bőr pH-ját, és így megzavarhatják az intim terület természetes védelmi mechanizmusát.

🌸 Irritáció és szárazság

Az illatos tusfürdők és testápolók számos kemikáliát tartalmazhatnak, amelyek irritálhatják az intim terület érzékeny bőrét. Ezenkívül az illatanyagok kiszáríthatják a bőrt, ami viszketést és kényelmetlenséget okozhat. Az intim terület szárazsága és irritációja növelheti a fertőzések és baktériumok kockázatát, és a menstruációs ciklus során további kellemetlen tüneteket okozhat.

🌸 Allergiás reakciók

Az illatos kozmetikumok használata allergiás reakciókat is okozhat, különösen az érzékeny bőrű emberek esetében. Az allergiás reakciók viszketést, bőrpírt és kiütéseket okozhatnak az intim területen, ami nagyon kellemetlen lehet.

🤔 Milyen termékeket használjunk az intim terület tisztításához?

Az intim terület tisztításához javasolt olyan termékeket használni, amelyek erre a célra lettek kifejlesztve. A szappanok, tusfürdők és testápolók nagyon erős és káros kemikáliákat tartalmazhatnak, amelyek károsíthatják az intim terület érzékeny bőrét. Ehelyett érdemes olyan termékeket választani, amelyek természetes összetevőkből állnak, és kifejezetten az intim területre lettek tervezve.

Az intim terület tisztítása rendkívül fontos az egészségünk szempontjából. Azonban, nem mindegy, hogy mivel és hogyan tisztítjuk meg ezt a területet. Sokan hajlamosak parfümös, illatos tusfürdőt használni az intim területek tisztítására, azonban ez nagyon káros lehet a bőrünk számára. Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy miért káros a parfümös tusfürdő használata az intim területeken, és mivel érdemes helyettesíteni.

Az intim területek bőre rendkívül érzékeny és vékonyabb, mint a testünk más részein található bőr. Ez azt jelenti, hogy sokkal érzékenyebb a vegyi anyagokra, amelyeket a parfümös tusfürdők tartalmaznak. A parfümös tusfürdőknek általában nagyon erős illatuk van, amelyet különböző vegyi anyagokkal érnek el. Ezek az anyagok irritálhatják és károsíthatják a bőrt, különösen az intim területeken.

A parfümös tusfürdők használata az intim területeken gyulladást és irritációt okozhat, ami aztán további problémákhoz vezethet, például bőrkiütéshez, viszketéshez, égő érzéshez vagy akár fertőzésekhez is. Az intim területek bőre természetesen nedves és olajos, ami segít megvédeni a bőrt a fertőzésektől. Azonban, ha a bőr túlzottan kiszárad, az nemcsak kényelmetlenséget okozhat, hanem fokozza a fertőzés kockázatát is.

Az intim területek tisztításához érdemes olyan termékeket választani, amelyek speciálisan az intim területekhez lettek kifejlesztve, és nem tartalmaznak erős illatanyagokat vagy más káros vegyi anyagokat. Például, az intim mosakodók speciális összetevőket tartalmaznak, amelyek segítenek megőrizni az intim területek egészségét és egyensúlyát. Ezek a termékek általában pH-semlegesek, így nem zavarják meg az intim területek természetes sav-bázis egyensúlyát.

Összefoglalva, a parfümös tusfürdő használata az intim területeken nagyon káros lehet a bőrünk számára. Az intim területek bőre rendkívül érzékeny, ezért fontos odafigyelni arra , hogy milyen termékeket használunk a tisztálkodás során. A parfümös tusfürdőkben található illatanyagok és más vegyi anyagok irritálhatják a bőrt, és növelhetik a fertőzés kockázatát.

Ehelyett érdemes olyan termékeket választani, amelyek kifejezetten az intim területek tisztítására lettek tervezve. Ezek általában pH-semlegesek, és nem tartalmaznak illatanyagokat vagy más irritáló anyagokat. Fontos az is, hogy ne használjunk durva szivacsot az intim területek tisztítására, mert az is irritációt okozhat.

Mi a Ziaja intim mosakódóit javasoljuk, hiszen CSAK természetes anyagokat tartalmaznak, védik és óvják az intim területeket. Szuper krémes állaguk és lágy illatuk tökéletes megoldást nyújtanak az intim területek tisztán tartására.

A képen a YoniTeen bugyinkat láthatjátok, amit kifejezetten tini/fiatal lányoknak fejlesztettünk ki. Limitált mennyiségben elérhető most ez a szuper kényelmes bugyink a SHOP-ban.

Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg másokkal is!

további blogposztjaink

rólunk mondtátok

W B
W B
2024-02-11
Imádom a bugyikat, én a Yonifunt használom, tökéletes minden nap, sosem hagytak cserben, sosem áztak át. Több márkát is kipróbáltam, egyik sem vált be teljesen, ezért tovább kerestem, és azt gondolom, meg is találtam a nekem valót. Leglább 10 éve nem használok segédeszközöket vérzéskor, de akkor még elég kevés alternatív lehetőség volt, hogy ilyenkor biztonságban érezzem magam. A szilikon kehely pl. nekem nem pálya. Szerencsére az elmúlt években több hazai termék is született, és eddigi tapasztalataim szerint a Yonipanties gyártja a legmegbízhatóbb termékeket a legkiszolgáltatottabb napokra. És ami a csúcs, hogy olyan szépek is a fehérneműk, hogy egyrészt kívülről semmi nem látszik, és mikor csak a fehérnemű marad, az is nagyon esztétikus, mondhatnám azt is, szexi :) Most két darabom van, még kettőre szükségem van, hogy teljesen hátradőlhessek ilyenkor. Minden alkalommal 60 fokon mosom őket, megvannak több, mint egy éve, ha nem 2, és ugyanolyan jól funkcionálnak. Hálás vagyok, hogy megtaláltalak benneteket, nagyon köszönöm, hogy vagytok - értünk, egészségesen élni vágyó nőkért. Minden korosztályú és stílusú temékeny korában lévő nőnek ajánlom, mielőbb térjen át a Yonipanties termékeire, megéri egy minőségibb, egészségesebb életetért, ciklusért, tisztulásért. <3
Enikő Tóth
Enikő Tóth
2023-11-18
Sajnos a nedvszívó betét ragasztása már az összes bugyimnál elengedett, használhatatlanná váltak. Nincs még egy éve hogy vettem őket és egy menstruáció alkalmával egy bugyit egyszer hordok csak (szóval nem hordom sokat). Kényelmes, jó az anyaga de sajnos nem hosszú életűek :(
kriszta.kriszta
kriszta.kriszta
2023-07-14
Nagyon elégedett vagyok, yoni queen-t vettem és imádom
Brigitta Vöcskei
Brigitta Vöcskei
2023-03-05
Nagyon örülök hogy megrendeltem a bugyikat. Nem csalódtam bennük, kényelmesek, megbízhatóak és jó viselni őket. Köszönöm 🥰
Edina Farkas
Edina Farkas
2023-02-25
A bugyikkal alapvetően elégedett vagyok, de az erősebb napokon érzem azt a YoniQueen-nél, hogy milyen jó lenne, ha a has felőli oldalon legalább 5 cm-rel följebb érne a nedvszívó réteg, mert így mindig aggódom, hogy elől nincs-e szivárgás (sajnos néhány alkalommal volt). Ezt leszámítva abszolút kényelmes és biztonságos viselet. Többféle típust rendeltem, és egyedül a yonibasic shaper okozott csalódást, mivel viseletre eszméletlen kényelmes, viszont kb. 3 használat után teljesen kezd szétesni a ragasztások mentén. Emiatt őt nem ajánlanám jó szívvel, de a többi típusnál érdemes kísérletezni, hogy kinek mi válik be a leginkább. 😉
Ancsa
Ancsa
2023-02-24
Gyors kiszállítás, megbízható termékek.
Krisztina Dede
Krisztina Dede
2023-02-24
Nagyon szeretem a termékeiteket,igazán kényelmesek és tartósak.