Barion Pixel

Újra itt a Joy napok 🎉 Június 6-9 között 20% kedvezmény mindenre ✨KUPONKÓD: Joynapok2024✨

Újra itt a Joy napok 🎉 Június 6-9 között 20% kedvezmény ✨KUPONKÓD: Joynapok2024✨

Szex vs. menstruáció

Az emberek hosszú ideje vitatkoznak arról, hogy a menstruáció alatt biztonságos-e szexuális életet élni, és hogy mennyire befolyásolja ez a szexuális élményt. Azonban a téma továbbra is tabu marad, és sokan nem beszélnek róla nyíltan. Ebben a blogposztban felfedjük a menstruáció és a szexuális élet közötti összefüggéseket, és válaszolunk a leggyakrabban feltett kérdésekre.

🤔 Biztonságos-e szexelni a menstruáció alatt?

Igen, általában biztonságos szexelni a menstruáció alatt, feltéve, hogy az érintett felek megbizonyosodnak arról, hogy nincs semmilyen egészségügyi probléma vagy fertőzés jelen. Azonban a menstruáció során nagyobb a valószínűsége a fertőzések terjedésének, így a megfelelő óvszerhasználat és az egészségügyi szempontok ellenőrzése mindig fontos.

🤔Változik-e a szexuális élmény a menstruáció alatt?

Sok nő számol be arról, hogy a menstruáció alatt érzékenyebb a teste és sokszor jelen vannak egyéb kellemetlen jelenségek mint például a hasi fájdalom, a hányinger vagy a fáradtság, amik mind negatívan befolyásolhatják a szexuális élményt. Ugyanakkor más nők azt állítják, hogy a menstruáció alatt a szexuális vágy növekszik, és az orgazmus erősebbé válik. Minden nő tapasztalata más lehet, és ez attól is függ, hogy mennyire kényelmes érzi magát a menstruáció alatt.

🤔Hogyan lehet biztonságosan szexelni a menstruáció alatt?

A biztonságos szexuális élet fontos, és még inkább figyelembe kell venni a menstruáció alatt. A megfelelő óvszerhasználat és az egészségügyi szempontok ellenőrzése mellett néhány további tipp segíthet a biztonságos és kényelmes szexuális élet biztosításában:

👍🏻Mindig használj óvszert: a megfelelő óvszerhasználat biztosítja, hogy a fertőzés terjedése és a terhesség megelőzése érdekében megfelelően védekezzünk.

👍🏻Fontos a higénia: a menstruáció során ajánlott gyakrabban zuhanyozni, és tisztálkodni, hogy csökkentsük a fertőzések kockázatát. A menstruáció során a hüvely pH-ja megváltozhat, és a fertőzések kialakulásának nagyobb az esélye. A rendszeres tisztálkodás segíthet a baktériumok és más kórokozók eltávolításában, és csökkenti a fertőzés kockázatát.

👍🏻Kommunikálj a partnereddel: fontos, hogy nyíltan beszélj a partnereddel a menstruáció alatti szexuális életedről, és a megfelelő védekezésről. Ez segít abban, hogy mindketten kényelmesen érezzétek magatokat, és tisztában legyetek a lehetséges kockázatokkal.

🤔 Hogyan befolyásolja a menstruáció a szexuális vágyat?

A menstruáció előtt és alatt a hormonális változások befolyásolhatják a szexuális vágyat. Néhány nő azt tapasztalja, hogy csökken a szexuális vágyuk a menstruáció előtt és alatt, míg mások épp ellenkezőleg, a menstruáció idején növekszik a vágyuk. A szexuális vágy változása attól függ, hogy a hormonális változások hogyan hatnak az egyének testére és pszichéjére.

🤔Van-e valamilyen előnye a menstruáció alatti szexuális életnek?

A menstruáció alatti szexuális életnek vannak előnyei. Az orgazmus bizonyos fájdalmak enyhülését okozhatja, mivel felszabadulnak a boldogsághormonok, az endorfinok, amelyek segíthetnek a hasi görcsök és más menstruációs tünetek enyhítésében. Emellett a menstruáció során a nők testükkel kapcsolatos érzékenysége nőhet, és az orgazmus megerősödhet.

Összefoglalva, a menstruáció és a szexuális élet kapcsolata egyéni tapasztalatoktól függ. A menstruáció alatti szexuális életnek vannak előnyei, például a fájdalom enyhítése és a testi érzékenység növelése, de fontos a megfelelő higiéniai körülmények fenntartása és a megfelelő védekezés. A menstruáció előtti és alatti hormonális változások befolyásolhatják a szexuális vágyat, és minden nő tapasztalata eltérő. Kommunikáció a partnereddel és a test figyelése kulcsfontosságú a kényelmes és biztonságos szexuális élet megteremtéséhez.

A képen a szuper szexy YoniSensual bugyinkat láthatod, amiről senki meg nem mondja, hogy egy menstruációs bugyi. Most fekete és leopárd mintás verzióban is kapható a SHOP-ban.

Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg másokkal is!

további blogposztjaink

rólunk mondtátok

Kinga Csányi-Tóth
Kinga Csányi-Tóth
2024-05-10
Ennél komfortosabb érzést menstruáció alatt még nem tapasztaltam. Sokat hezitáltam, fenntartásokkal kezeltem, hogy milyen érzés lehet egy ilyet használni, de minden várakozásomat felülmúlta. Az ügyfélszolgálatuk 10 csillagos, péntek este 10-kor is válaszoltak, munkaidőn túl, nem számítottam rá, hogy még ilyenkor is választ és segítséget kapok. :) A termék és a kiszolgálás is kiváló. Szívből ajánlom mindenkinek.
W B
W B
2024-02-11
Imádom a bugyikat, én a Yonifunt használom, tökéletes minden nap, sosem hagytak cserben, sosem áztak át. Több márkát is kipróbáltam, egyik sem vált be teljesen, ezért tovább kerestem, és azt gondolom, meg is találtam a nekem valót. Leglább 10 éve nem használok segédeszközöket vérzéskor, de akkor még elég kevés alternatív lehetőség volt, hogy ilyenkor biztonságban érezzem magam. A szilikon kehely pl. nekem nem pálya. Szerencsére az elmúlt években több hazai termék is született, és eddigi tapasztalataim szerint a Yonipanties gyártja a legmegbízhatóbb termékeket a legkiszolgáltatottabb napokra. És ami a csúcs, hogy olyan szépek is a fehérneműk, hogy egyrészt kívülről semmi nem látszik, és mikor csak a fehérnemű marad, az is nagyon esztétikus, mondhatnám azt is, szexi :) Most két darabom van, még kettőre szükségem van, hogy teljesen hátradőlhessek ilyenkor. Minden alkalommal 60 fokon mosom őket, megvannak több, mint egy éve, ha nem 2, és ugyanolyan jól funkcionálnak. Hálás vagyok, hogy megtaláltalak benneteket, nagyon köszönöm, hogy vagytok - értünk, egészségesen élni vágyó nőkért. Minden korosztályú és stílusú temékeny korában lévő nőnek ajánlom, mielőbb térjen át a Yonipanties termékeire, megéri egy minőségibb, egészségesebb életetért, ciklusért, tisztulásért. <3
Enikő Tóth
Enikő Tóth
2023-11-18
Sajnos a nedvszívó betét ragasztása már az összes bugyimnál elengedett, használhatatlanná váltak. Nincs még egy éve hogy vettem őket és egy menstruáció alkalmával egy bugyit egyszer hordok csak (szóval nem hordom sokat). Kényelmes, jó az anyaga de sajnos nem hosszú életűek :(
kriszta.kriszta
kriszta.kriszta
2023-07-14
Nagyon elégedett vagyok, yoni queen-t vettem és imádom
Brigitta Vöcskei
Brigitta Vöcskei
2023-03-05
Nagyon örülök hogy megrendeltem a bugyikat. Nem csalódtam bennük, kényelmesek, megbízhatóak és jó viselni őket. Köszönöm 🥰
Edina Farkas
Edina Farkas
2023-02-25
A bugyikkal alapvetően elégedett vagyok, de az erősebb napokon érzem azt a YoniQueen-nél, hogy milyen jó lenne, ha a has felőli oldalon legalább 5 cm-rel följebb érne a nedvszívó réteg, mert így mindig aggódom, hogy elől nincs-e szivárgás (sajnos néhány alkalommal volt). Ezt leszámítva abszolút kényelmes és biztonságos viselet. Többféle típust rendeltem, és egyedül a yonibasic shaper okozott csalódást, mivel viseletre eszméletlen kényelmes, viszont kb. 3 használat után teljesen kezd szétesni a ragasztások mentén. Emiatt őt nem ajánlanám jó szívvel, de a többi típusnál érdemes kísérletezni, hogy kinek mi válik be a leginkább. 😉
Ancsa
Ancsa
2023-02-24
Gyors kiszállítás, megbízható termékek.